Za vse informacije v zvezi z nakupom pnevmatik se prosim obrnite direktno na telefonsko številko 041 596 363 ali na email info@gume-prijatelj.si.
Hvala za razumevanje.

Splošni pogoji poslovanja

Nakup preko spletne trgovine Vulkanizerstva Prijatelj d.o.o. od 28.3.2023 ni več mogoč. Za vse informacije v zvezi z nakupom pnevmatik, se je potrebno obrniti direktno na telefonsko številko 041 596 363 ali na email info@gume-prijatelj.si.

Uvodne določbe

Ti splošni pogoji urejajo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika spletne trgovine www.gume-prijatelj.si družbe Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., Rakovnik pri Šentrupertu, in uporabo spletnega portala, prodajne aplikacije in sklepanjem pogodb v elektronski obliki.

Kolikor posamezna vprašanja niso posebej urejena v teh splošnih pogojih, se uporabljajo vsakokrat veljavne in ustrezne določbe zakona, ki ureja varstvo podatkov in ureja elektronsko poslovanje na trgu.

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., se bo skupaj z ekipo administratorjev in pravnih strokovnjakov vsakodnevno trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na tej strani, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti.

Registracija

Za nakup v spletni trgovini www.gume-prijatelj.si je potrebna pred dokončanjem nakupa opraviti prijavo ali registracijo v spletno trgovino. Za prijavo ali registracijo uporabnika v spletno trgovino so zahtevani naslednji osebni podatki uporabnika:

 • Ime in Priimek
 • E-poštni naslov
 • Kontaktni telefon
 • Naslov
 • Poštna številka in kraj

V primeru registracije kot podjetje ali samostojni podjetnik pa spletna trgovina zahteva še vnos naslednjih podatkov:

 • Naziv podjetja
 • ID številke za DDV

Ob registraciji v spletno trgovino www.gume-prijatelj.si vsak uporabnik pridobi enolično uporabniško ime (e-poštni naslov) in geslo za dostop. Uporabniško ime in geslo se nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo v spletno trgovino obiskovalec postane registriran uporabnik spletne trgovine www.gume-prijatelj.si.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini www.gume-prijatelj.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o potrditvi oziroma statusu njegovega naročila. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Postopek oddaje naročila

 1. Kupec v spletni trgovini poišče željen artikel in odpre podrobni pogled artikla.
 2. V podrobnem pogledu artikla, kupec določi količino artiklov in jih doda s klikom na gumb »Dodaj v košarico« v nakupovalno košarico.
 3. Odpre se »mini« košarica kjer lahko uporabnik hitro ureja vsebino košarice ali pa s klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje pot naročila.
 4. Odpre se podroben pogled košarice, kjer lahko kupec ponovno spreminja in posodablja stanje izdelkov v košarici. Z klikom na gumb »Nadaljujte na blagajno« nadaljuje nakup.
 5. V naslednjem koraku se kupec prijavi v spletno trgovino z obstoječimi podatki ali pa opravi registracijo.
 6. Po uspešnem vpisu v spletno trgovino, kupec izbere željeni način dostave ali prevzema blaga in željeni način plačila.
 7. S klikom na gumb »Nadaljujte na blagajno« nadaljuje na naslednji korak naročila, kjer se odpre povzetek naročila. Kupec lahko v primeru napak s klikom na povezavo za urejanje naročila, svoje naročilo še vedno ureja.
 8. Če je povzetek naročila sprejemljiv, kupec zaključi nakup z klikom na gumb »Oddajte naročilo«.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjeno na strežniku podjetja Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o.

Načini plačila

V spletni trgovini www.gume-prijatelj.si omogočamo naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu (TRR: SI56 0315 3100 0613 710),

V poslovalnici podjetja Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o. omogočamo naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu (TRR: SI56 0315 3100 0613 710),
 • plačilo z gotovino po povzetju (ob dostavi pošiljke),
 • plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard, Visa, American Express, BA Maestro, Diners),

z obročnim odplačevanjem na 2  do 12 obrokov s kreditno kartico (Vaša kartica mora omogočati nakupe na obroke in imeti razpoložljiv limit v višini nakupa).

Izdaja računa

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., ob dostavi pošiljke z naročenimi izdelki kupcu izroči tudi natisnjen račun za nakupljene artikle.

Na računu sta razčlenjena cena in stroški, ki so se pojavili v zvezi z nakupom artiklov.

Cene artiklov

Spletna cena artiklov v spletni trgovini je enaka ceni ob nakupu v naši poslovalnici.

Vse cene vsebujejo DDV razen, če je izrecno zapisano drugače. Okoljska dajatev za vse izdelke je vključena v maloprodajno ceno. Cene objavljene ob artiklu NE vsebujejo stroškov dostave.

Kljub sprotnemu ažuriranju cen artiklov se lahko zgodi, da je podatek o ceni artikla napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., omogočilo kupcu odstop od pogodbe ali nakup po dejanski, ažurirani ceni artikla.

Promocijske kode ali kode kupona ni mogoče izkoristiti ob nakupu v poslovalnici podjetja Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o,

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila preko spletne trgovine www.gume-prijatelj.si potrošnik prejme na zapisan e-poštni naslov ob oddaji naročila obvestilo, da je naročilo sprejeto. Potrošniku so stanja naročila vse skozi na voljo za preveritev na številki +386 41/ 596 363. Potrošnik lahko naročila pregleda in podjetju Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., vedno sporoči ali je pri nakupu prišlo do napake ali pa se mu je porodilo še kakšno dodatno vprašanje.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

V primeru, da garancijska doba ni navedena na artiklu nas lahko potrošnik kontaktira in Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o.,  bo zagotovil ažurno informacijo.

Zaloga artiklov

Podatki o zalogi artiklov v spletni trgovini se redno osvežujejo in spreminjajo. Zaradi velikosti spletne trgovine in števila naročil se lahko zgodi, da fizična zaloga artikla doseže nično vrednost ampak v spletni trgovini pa je še vedno vidna zaloga pred osvežitvijo podatkov. V primeru, da potrošnik naroči izdelek, ki ni na zalogi ga podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., obvesti na enega izmed navedenih kontaktnih podatkov (telefon, e-poštni naslov) o dobavljivosti artiklov.

Dostava

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., ima sklenjeno pogodbo z dostavno službo SŽ EXPRESS d.o.o.

Strošek dostave: 3,90 €/kom (po gumi) samo za osebne in moto pnevmatike.

Za traktorske, (pol)tovorne in pnevmatike za delovne stroje je možen prevzem samo v poslovalnici.

Varnost

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov hrani naslednje podatke članov spletne trgovine www.gume-prijatelj.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., podatke hrani za namene in potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), reševanje reklamacij oz. uveljavljanje garancije ter pošiljanja ponudb, ugodnosti, novosti ipd. članom spletne trgovine.

Omejitev odgovornosti

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurirane in pravilne podatke, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave, EU nalepka na pnevmatikah ali cena izdelka spremenijo tako hitro, da Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o. kupca obvestilo o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe / naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka. Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni izdelka.

Pritožbe in spori

Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po najboljših močeh se trudimo tudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru, da se ob naročilu pojavijo težave se kupec s prodajalcem Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o.,  lahko poveže na telefonsko številko +386 41/ 596 363 ali po elektronski pošti na info@gume-prijatelj.si Pritožba mora biti oddana preko elektronskega naslova info@gume-prijatelj.si ali poslana v fizični obliki na naslov Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., Rakovnik pri Šentrupertu 11, Rakovnik pri Šentrupertu, 8232 Šentrupert. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

V podjetju Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o, se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo za sporazumno reševanje sporov.

Če sporazumna rešitev spora med potrošnikom in trgovcem ni mogoča, potrošnik in trgovec dogovorita, da je za rešitev spora pristojno stvarno pristojno sodišče v Novem mestu po procesnih pravilih, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Piškotki

Kaj je piškotek? Piškotek je majhna datoteka, ki običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik., ko ta obišče določeno spletno mesto. Piškotki pomagajo pri zagotavljanju delovanja spletnega mesta. Poleg tega lahko z njimi zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Končne določbe

Podjetje Vulkanizerstvo Prijatelj, d.o.o., lahko splošne pogoje kadarkoli spremeni, ne da bi o tem posebej obveščal uporabnike spletne trgovine www.gume-prijatelj.si. Spremenjeni splošni pogoji veljajo od njihove objave v spletni trgovini www.gume-prijatelj.si.